Tel: 0314 820 360 

VvE Energieloket

Op 2 oktober 2017 is het VvE Energieloket Gelderland van start gegaan. Het VvE Energieloket is beschikbaar voor alle (leden van) Vereniging van Eigenaren in Gelderland die aan de slag willen met de verduurzaming van hun gebouw.

 

Ondersteuning

Het VvE Energieloket Gelderland biedt onder andere ondersteuning door VvE’s van actuele informatie te voorzien over beschikbare subsidies en leningen en over mogelijkheden om te verduurzamen. Daarnaast kunnen zij hulp bieden bij het aanvragen van een VvE scan die de verduurzamingsmogelijkheden in kaart brengt.

Contact

Het loket word bemand door Bart van de Velde en Annabel van Zante. Zij geloven dat voor veel appartementgebouwen geldt dat binnen de huidige maandlasten een grote slag gemaakt kan worden om het gebouw comfortabeler en energiezuiniger te maken. De komende tijd wil het VvE Energieloket daarom met zo veel mogelijk VvE’s in contact komen om deze mogelijkheden te onderzoeken en gebouwen te verbeteren.

Neem contact op via 085 – 060 89 39 of stuur een e-mail naar info@vve-energieloket.nl

Verder is het VvE Energieloket te volgen op Twitter en Instagram en kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Subsidies

De provincie Gelderland biedt subsidie voor VvE’s die een scan, of zogenaamde Nul op de Meter-verkenning uit laten voeren. In een scan of Nul op de Meter-verkenning wordt duidelijk waar de VvE staat (wat is de staat van het pand, waar lekt energie weg, welk onderhoud zit er aan te komen en wat is de financiële situatie van de VvE) én welke scenario’s mogelijk zijn om naar Nul op de Meter te gaan (welk ambitieniveau is haalbaar, wanneer welke stappen te nemen én hoe die te betalen en financieren). De subsidie is bestemd voor VvE’s met panden gebouwd voor 1990 en tenminste 15 wooneenheden.

Daarnaast heeft de provincie Gelderland nu al subsidie beschikbaar voor VvE’s die groene energie op willen wekken, zoals zonne-energie. De subsidie is bestemd voor VvE’s met tenminste 50 wooneenheden.