Tel: 0314 820 360 

Winterswijk-Meddo: energiezuinige nieuwbouw

Waar: Breehegge 34, 7104 BH Winterswijk Meddo
Soort locatie: Woonhuis
Initiatiefnemers:  Bram en Renske
Uitgevoerde maatregelen:
Dakisolatie, Gevelisolatie, Vloerisolatie, HR++ glas, Balansventilatie, Warmtepomp, Zonnepanelen, Gasloos, Energieneutraal

 

“De woning toekomstgericht maken door geen gas te gebruiken”, dat was het doel voor Bram en Renske toen zij hun nieuwe woning aan de Breehegge in Winterswijk-Meddo lieten bouwen. Voor het verwarmen van de woning is dan ook geen gas meer nodig, aangezien de lucht-water warmtepomp de woning op een geheel duurzame manier verwarmt.

Op een lege kavel aan de Breehegge in Meddo bij Winterswijk moest de nieuwe woning van Bram en Renske worden gebouwd. En vanaf het begin waren zij vastbesloten om het anders te gaan aanpakken. “Nul op de meter worden”, dat was het uiteindelijke doel voor Bram. “We willen met onze woning graag op de toekomst gericht zijn, daar past geen verwarming door middel van gas meer bij”. Via-via kende Bram installatiebedrijf Pierik, ook uit Winterswijk Meddo, dus dat contact was snel gelegd.

“We willen met onze woning graag op de toekomst gericht zijn”

“We hebben onze wensen voorgelegd aan René Pierik van het installatiebedrijf. Die stelde ons voor om een lucht-water warmtepomp te installeren, die is aangesloten op vloerverwarming”, vertelt Bram. “Deze warmtepomp zorgt niet alleen voor een warm huis in de winter, maar fungeert in de warme zomerperiode ook als airco”. Door de woning op deze manier te verwarmen wordt niet alleen fors bespaard op de energiekosten, in huis voelt het ook altijd behaaglijk aan door de geringe luchtstromen. “Het mooie idee moest natuurlijk wel passen binnen het financiële plaatje”, zegt Bram. Maar dit bleek gelukkig geen probleem, waardoor het idee ook daadwerkelijk kon worden uitgevoerd. Aannemingsbedrijf Te Selle uit Winterswijk was verantwoordelijk voor de bouw van het huis.

De warmtepomp mag er dan wel voor zorgen dat er geen gas nodig is voor het verwarmen van de woning, het verbruikt aan de andere kant natuurlijk wel heel veel elektriciteit. “Daar zijn we op voorbereid” zegt Bram. “Op het dak zijn 30 zonnepanelen geplaatst, waarmee we de elektriciteitsbehoefte helemaal kunnen dekken”.

“Misschien kan ik een eigen systeem ontwikkelen om de resultaten bij te houden”

Of de woning helemaal ‘nul op de meter is’ kunnen Bram en zijn vriendin nog niet zeggen. “We zitten nu in de afronding van de bouwwerkzaamheden. De laatste puntjes worden op de ‘i’ gezet. Dan moet blijken of ons doel is bereikt en we het inderdaad zonder gas afkunnen.” Als IT-er is het voor Bram een mooie uitdaging om de opbrengst van de warmtepomp en de zonnepanelen digitaal bij te houden. “Als programmeur vind ik het interessant om de resultaten digitaal in kaart te brengen”. Misschien kan ik hiervoor wel een eigen systeem ontwikkelen”, hoopt Bram. Ook na het afronden van de woning blijven er dus genoeg uitdaging over.

Meer weten of een keer langskomen?

Stuur dan een bericht via onderstaand formulier. Het verduurSaam energieloket stuurt je vraag door naar de initiatiefnemer, zodat hij contact met je kan opnemen.

Op de kaart

Winterswijk-Meddo: energiezuinige nieuwbouw