Tel: 0314 820 360 

Vragender: eigen stroomopslag

Waar: Dwarsdijk 13, 7134 PX Vragender
Soort locatie: Woning
Initiatiefnemers:  Harrie ter Bogt
Uitgevoerde maatregelen:
Dakisolatie, Gevelisolatie, HR++ glas, Lage temperatuurverwarming, Thuisaccu, Vloerisolatie, Warmtepomp, Zonnepanelen, Gasloos, Energieneutraal

Harrie ter Bogt uit Vragender is bezig met een pilot van ‘Vragender Duurzaam’: er staan twee accu’s die overdag opgeladen worden door zonne-energie. De accu’s komen uit gebruikte elektrische auto’s en kunnen elk 10 kWh opslaan. De opgeslagen stroom wordt dan ’s avonds en ’s nachts gebruikt.

“De accu slaat overdag 10 kWh op zodat we ’s avonds en ’s nachts ook eigen stroom gebruiken”

“Dit wordt de toekomst. Steeds meer mensen leveren stroom terug aan het net, maar dat kan het elektriciteitsnet straks niet meer aan. Met een accu zorg je ervoor dat je het allemaal in eigen huis houdt”, zegt Harrie.

De buitenaf gelegen woonboerderij draait al ongeveer 7 jaar energieneutraal. “We hebben een warmtepomp die de aardwarmte gebruikt om ons huis te verwarmen als het koud is. Maar met zo’n zomer als afgelopen jaar ben je ook blij met die warmtepomp: hij koelt namelijk ook”, stelt Harrie. “Toen we zeven jaar geleden gingen verbouwen hebben we in het hele huis buizen aangelegd, zowel beneden als boven. Dus deze zomer konden we het in huis zelfs wel tot 20 graden krijgen. Veel goedkoper en beter voor het milieu omdat het allemaal op duurzame energie werkt”.

“De accu, daar moeten de mensen even naar komen kijken”

Het huis is bovendien voorzien van zonnepanelen en een eigen watervoorziening. “Maar dat vind ik zelf allemaal helemaal niet meer zo spannend. Die accu, daar moeten de mensen eigenlijk even naar komen kijken. Want dat is een prachtig systeem.”

Meer weten of een keer langskomen?

Stuur dan een bericht via onderstaand formulier. Het verduurSaam energieloket stuurt je vraag door naar de initiatiefnemer, zodat hij contact met je kan opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de kaart

Vragender: eigen stroomopslag