Tel: 0314 820 360 

Stokkum: geen gasaansluiting

Waar: Kastanjelaan 19a, 7039 CE Stokkum
Soort locatie: Woning
Initiatiefnemers:  Ilona en Jan-Pieter
Uitgevoerde maatregelen:
Dakisolatie, Pellet- / houtkachel, Warmtepomp, Zonnepanelen, Gasloos

Het woonhuis van Ilona en Jan-Pieter is geschakeld met de buren. Toen ze het huis in 2017 kochten waren alle aansluitingen voor gas, water en licht ook geschakeld. “Samen met de buren hadden we eigenlijk één meterkast. We moesten alles dus opnieuw aanleggen”, zegt Ilona. “Omdat we wel zien dat we in de toekomst allemaal gasloos gaan wonen, hebben we het meteen goed aangepakt en het huis voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp.”

 

 “Het hoeft niet allemaal in één keer perfect, wij doen het stap voor stap”

De eerste winter in het nieuwe huis zit er inmiddels op. “Het werd ons deze winter wel duidelijk dat het ook erg belangrijk is om aan de slag te gaan met isolatie. De vloerverwarming kon het net niet aan, er was teveel tocht via de kieren en naden in ons oude huis. Omdat volledig isoleren nog niet in ons budget paste, hebben we eerst gekozen voor een tussenoplossing: een houtkachel met speksteen. Die kan de schommelingen in temperatuur net wat wegnemen. Het mooie is wel dat onze houtkachel een zogenaamde ecostreamkap heeft, die 70% van de fijnstof-uitstoot filtert. We sparen nog even door, want de eerstvolgende stap wordt de isolatie”, stelt Ilona.

Erg tevreden zijn ze met de warmtepomp, die in de kelder staat. “Het is zo’n mooie manier om te douchen met water dat door aardwarmte opgewarmd is. Je hoeft geen onnodige fossiele brandstoffen te verbranden, het kan veel milieuvriendelijker en dat vinden we erg belangrijk.”

“Het is zo’n mooie manier om te douchen met water dat door aardwarmte opgewarmd is”

“Wat ik iedereen zou willen meegeven, is dat je jezelf niet moet laten afschrikken. Toen we het huis kochten werd ons veel aangeraden om maar gewoon een CV te installeren. Maar, mede omdat mijn ouders ook al gasloos wonen, wilden we deze maatregelen per sé nemen. En daar hebben we zeker geen spijt van.”

“Het hoeft ook allemaal niet meteen perfect te zijn. We hebben niet het ultieme budget en niet het meest geschikte huis omdat het in 1900 is gebouwd. Maar stap voor stap maken we het wel energieneutraal. Dat kan ook prima, is onze ervaring.”

Meer weten of een keer langskomen?

Stuur dan een bericht via onderstaand formulier. Het verduurSaam energieloket stuurt je vraag door naar de initiatiefnemer, zodat hij contact met je kan opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de kaart

Stokkum: geen gasaansluiting