Tel: 0314 820 360 

Silvolde: yogastudio met plintverwarming

Waar: Lichtenbergseweg 68a
Soort locatie: Yogastudio
Initiatiefnemers: Laurens Schasfoort
Uitgevoerde maatregelen:
Gevel- / spouwmuurisolatie, Plintverwarming

De Yogastudio aan huis van Laurens Schasfoort uit Silvolde heeft sinds een aantal maanden plintverwarming in twee wanden.  “In Nederland kennen we dat niet in de vorm zoals wij het hebben toegepast, maar in Duitsland wordt het veel vaker gebruikt,” zegt Schasfoort.

“Ik werk samen met twee mensen in een bouwcoöperatie, waarbij we vooral ecologisch bouwen. Zodoende kwamen we met een techniek uit Duitsland in aanraking die ons erg aansprak.

In onze yogastudio hebben we twee wanden van binnenuit geïsoleerd met natuurlijke materialen: houtvezel en leem. Daaronder hebben we ruimte gelaten voor de plintverwarming: een systeem van 20 cm hoog dat nét boven de vloer wordt aangebracht. Door de leemstuc is de wand volledig ademend en neemt alle warmte in zich op. Je krijgt er een heerlijke warmte mee. En in de zomer neemt het natuurlijk ook de warmte op, wat ervoor zorgt dat het langer koel blijft.”

“In de zomer neemt de wand ook warmte op, zodat het langer koel blijft”

“Maar bovendien is het een mooie oplossing voor mensen die aan de buitenkant niet kunnen of willen isoleren. De ingreep is aanzienlijk kleiner dan bij het aanbrengen van een wandverwarming over de hele muur.  We hebben nog wel een CV, maar nog maar één radiator. En de lage temperatuur is gunstig voor het rendement van de ketel. Een mooi systeem, dat ook nog eens zorgt voor een prettige sfeer en goede akoestiek in de studio. We zijn er erg blij mee”, stelt Schasfoort.

Meer weten of een keer langskomen?

Stuur dan een bericht via onderstaand formulier. Het verduurSaam energieloket stuurt je vraag door naar de initiatiefnemer, zodat hij contact met je kan opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de kaart

Silvolde: yogastudio met plintverwarming