Lichtenvoorde: warmtefoto actie ’t Hooiland

door | nov 23, 2019 | 0 Reacties

Beste bewoner van ’t Hooiland,  

Wij zijn met een aantal bewoners van ’t Hooiland aan het kijken naar hoe we gezamenlijk in de wijk energie kunnen besparen en onze woningen kunnen verduurzamen. Hierbij worden we ondersteund door de wijkvereniging van ’t Hooiland, het energieloket van de gemeente Oost Gelre en door Buurkracht, een landelijk maatschappelijk initiatief.

Als eerste actie willen we graag aan de slag met het aanbieden van warmtefoto’s aan woningeigenaren. Een warmtefoto van je huis maakt zichtbaar op welke plekken in het huis warmte verloren gaat. Dit kan komen doordat het huis niet of slecht geïsoleerd is of dat er naden en kieren zitten. Warmtelekken zorgen voor een hogere energierekening, omdat er harder gestookt moet worden.

Er wordt op dit moment een camerateam gevormd bestaande uit bewoners uit de wijk. Zij worden getraind door een onafhankelijk energieadviseur van het energieloket. Op deze manier kunnen we de warmtefoto, die normaal ca. €250 kost, gratis aanbieden! We willen met deze actie starten op Neptunus. Bij alle woningeigenaren die zich aanmelden wordt een gratis warmtefoto gemaakt door het camerateam. De foto’s worden vervolgens uitgedeeld en besproken tijdens een gezamenlijke informatie avond in het wijkgebouw

Doe je mee? Meld je dan aan via onderstaande knop. Doe dit uiterlijk op 8 december 2019.

We hebben onze actie ook op de Buurkracht app gezet. Door deze app te downloaden (zoek in de App store op ‘Buurkracht’) en bij onze actie te klikken op ‘ik doe mee’ kun je op de hoogte blijven, zien wie er meedoen en vragen en ideeën delen. Wij denken dat deze warmtefoto actie een mooie eerste aanzet is en we kijken uit naar jullie aanmeldingen!

Met vriendelijke groet,

De initiatiefgroep, bestaande uit Daan den Older, Marijke Beerten en Jan Bulten