Tel: 0314 820 360 

Borculo: isolatie actie Hambroek

In de wijk Hambroek in Borculo zijn bewoners samen aan de slag gegaan om energie te besparen en de woningen te verduurzamen. Na een succesvolle warmtefoto actie is de werkgroep verduurSaam Hambroek nu bezig met een collectieve isolatieactie voor de wijk. Als buurtbewoners hun krachten bundelen is het namelijk veel voordeliger, makkelijker en leuker.

Meer woonplezier met isolatie

Isoleren is een goede manier om geld en energie te besparen. De temperatuur in huis blijft constanter, daardoor hoef je minder te stoken en daalt je energierekening. De kosten verdien je in korte tijd terug. Ook je woonplezier stijgt. Je huis krijgt bovendien een beter energielabel en wordt meer waard. En het is goed voor het milieu. 

Goed aanbod voor de buurt

Om tot een goed aanbod te komen heeft de werkgroep verschillende offertes van leveranciers uit de regio vergeleken en daarbij hulp gekregen van een onafhankelijk adviseur. Zo helpen ze hun buurtbewoners bij het maken van een keuze. 

Buurtbijeenkomst op 16 september – zorg dat je er bij bent! 

Op 16 september organiseert de werkgroep een buurtbijeenkomst op het gemeentehuis in Borculo (inloop 19.15 uur) waar de leverancier het aanbod zal toelichten, er meer informatie zal worden gegeven over financieringsmogelijkheden en waar buurtbewoners zich kunnen inschrijven voor een vrijblijvende offerte.

Meer informatie, op de hoogte blijven en/of aangeven dat je er bij bent op de 16e? Download dan de gratis Buurkracht app en doe mee met de actie in Hambroek. Of mail naar verduursaamhambroek@gmail.com. 

Buurkracht is een onafhankelijk maatschappelijk initiatief dat zich inzet om zoveel mogelijk buren bij elkaar te brengen om samen hun buurt te verbeteren.