Tel: 0314 820 360 

Haarlo: energiezuinig vrijstaand huis

Waar: Het Kössink 21, 7273 ST Haarlo
Soort locatie: Woning
Initiatiefnemers: Fam. Hulzink
Uitgevoerde maatregelen:
Warmtepomp, Zonneboiler, Zonnecollectoren, Zonnepanelen

 

In 2012 besloot de familie Hulzink om zonnepanelen op hun vrijstaande woning te plaatsen. Ze kregen de smaak te pakken en samen met hun installateur bekeken ze wat er nog meer mogelijk was. Inmiddels heeft de familie ook een zonneboiler en een warmtepomp geïnstalleerd.

“Toen we de warmtepomp installeerden hebben we overwogen om helemaal gasvrij te worden. We hadden alleen een vrij nieuwe gaskachel in de woonkamer, de we graag wilden houden. Daarom is toch gekozen voor een combinatie met een kleine CV ketel. Maar als we die kachel niet hadden gehad, waren we zeker gasloos geweest.  En toch hebben we op het gas al een flinke besparing”, aldus de heer Hulzink.

“We hebben net niet genoeg stroom via de zonnepanelen om helemaal zelfvoorzienend te zijn. Dat vind ik nog wel jammer. Maar het werkt perfect. Waar we tegen aan liepen bij het verduurzamen? Het ging eigenlijk vrij soepel. Als je de goede installateur maar hebt, die je goed kan adviseren. Wij zijn erg blij met de maatregelen. De energiekosten zijn mooi laag, dat geld gebruiken we liever om lekker met vakantie te gaan”, lacht Hulzink.

Meer weten of een keer langskomen?

Stuur dan een bericht via onderstaand formulier. Het verduurSaam energieloket stuurt je vraag door naar de initiatiefnemer, zodat hij contact met je kan opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de kaart

Haarlo: energiezuinig vrijstaand huis