Tel: 0314 820 360 

Doetinchem: Lekker Wonen Beurs

Waar: Rabobank Graafschap, Ambachtstraat 4, 7001 GP Doetinchem
Soort locatie: Beurs
Initiatiefnemers:  Rabobank Graafschap, verduurSaam energieloket, gemeenten Doetinchem, Berkelland, Bronckhorst, Montferland, Oost Gelre en Oude IJsselstreek
Informatie over: Dakisolatie, Gevel- / spouwmuurisolatie, Vloerisolatie, HR++ glas / Triple glas, Balans- / vraaggestuurde ventilatie, HRe-ketel, Pellet- / houtkachel, Warmtepomp, Zonneboiler, Zonnepanelen, Gasloos, Energieneutraal en veel meer!

 

Praktische tips over duurzaam (ver)bouwen bij de Lekker Wonen Beurs

 

Waar moet je beginnen om je huis energiezuinig en duurzaam te maken? Zonnepanelen, warmtepompen, isolatie: op zaterdag 3 november was er alles over te vinden op de Lekker Wonen Beurs. Bij Rabobank Graafschap aan de Ambachtstraat 4 in Doetinchem word deze gratis toegankelijke beurs over slim en duurzaam (ver)bouwen georganiseerd. Rond het middaguur presenteerde Kees Tol, bekend van het programma VT Wonen, de talkshow ‘Maak je huis duurzaam’.

Ruim 800 mensen lieten zich informeren bij de 25 standhouders van de beurs. “Het bezoekersaantal is boven verwachting”, zegt Rabobank manager Roy Evers, één van de organisatoren van de beurs. De meeste vragen en interesse was er voor de aanpassingen in en aan een huis. “De meest gestelde vraag is toch wel: waar moet ik beginnen? Iedereen wil wel verduurzamen, maar velen hebben geen idee hoe ze dat moeten aanpakken en hoeveel dat gaat kosten. Ze weten dat ze van het gas af moeten, maar wat betekent dat precies? Ons advies is om niet als een dolle in een keer alles aan te pakken. Doe het op natuurlijke momenten. Als je je huis wilt verbouwen of een nieuwe ketel moet. En doe het van buiten naar binnen. Dus eerst isoleren en dan pas overstappen naar een andere warmtebron,” aldus Evers.

Er werden diverse workshops gegeven waarin de vragen aan de orde kwamen. Bij de stands van ondernemers, gemeente en duurzaamheidsorganisaties konden offertes worden opgevraagd of leenmogelijkheden worden berekend. Na de succesvolle beurs in 2016 werd de beurs op 3 november 2018 voor de tweede keer georganiseerd door Rabobank Graafschap, het VerduurSaam Energieloket en de Achterhoekse gemeenten Doetinchem, Berkelland, Bronckhorst, Montferland, Oost Gelre en Oude IJsselstreek.

Achterhoekse Duurzame Huizenroute
Het event sloot aan bij de Achterhoekse Duurzame Huizenroute, dat ook op 3 november plaatsvond. In de hele Achterhoek stelden woningeigenaren hun energiezuinige en duurzame woningen open en deelden hun kennis en ervaring met iedereen die interesse heeft in het verbeteren van zijn of haar woning. De Achterhoekse Duurzame Huizenroute is een jaarlijks evenement van het VerduurSaam Energieloket, de plek waar u met al uw vragen over energiebesparing in uw woning terecht kunt.

Op de kaart

Lekker Wonen Beurs