Tel: 0314 820 360 

Didam: duurzame woning

Waar: Luijnhorststraat 3, 6941 RD Didam
Soort locatie: Woning
Initiatiefnemers: Bart Jan en Ineke Krouwel
Uitgevoerde maatregelen:
Gevel- / spouwmuurisolatie, HR++ glas / tripleglas, Pellet- / houtkachel, Zonnepanelen

 

“Het zal je niet verbazen dat ik vind dat je het in deze tijd aan de samenleving verplicht bent om te helpen met de verduurzaming”. Oud bankier, mede-oprichter van de Triodos Bank, Bart Jan Krouwel is er duidelijk over. 

“Bovendien ben je een dief van je eigen portemonnee als je in deze tijd nog geen zonnepanelen hebt. Het is een investering die je heel gemakkelijk terug verdient. En als je zelf geen plaats hebt voor zonnepanelen, of niet genoeg, dan kun je altijd meedoen met een postcoderoos project met je hele buurt. Dat moet je gewoon doen. Doen met een hoofdletter D”

“Dat moet je gewoon doen. Doen met een hoofdletter D”

Bart Jan Krouwel en zijn vrouw Ineke kwamen in 2012 in de gemeente Montferland wonen. Hun huis was voorzien van isolatie, HR++ en dubbel glas, zonnecollectoren en een biomassaketel (hout).

“De isolatie van het huis is zo sterk dat we zelfs extra wifi ontvangers nodig hebben om er doorheen te komen. Dat is de basis van energie besparen en levert je al veel op.

Verder hebben we zonnepanelen aangebracht. De biomassaketel zat al in het huis toen we het kochten, dus die hebben we laten zitten. Als die er niet was geweest hadden we natuurlijk een warmte-koudepomp laten aanleggen. Maar de houtgestookte ketel is eigenlijk ideaal, we hebben immers veel houtafval op het erf die op deze manier ook verwerkt kan worden.

Omdat de zonnepanelen nog net niet genoeg opleveren voor ons totale gebruik, doen we ook mee met het postcoderoos project ‘Diemse Zon‘. Dan wek je samen met je omgeving stroom op.”

 

 

Meer weten of een keer langskomen?

Stuur dan een bericht via onderstaand formulier. Het verduurSaam energieloket stuurt je vraag door naar de initiatiefnemer, zodat hij contact met je kan opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de kaart

Didam: duurzaam wonen