Winterswijk: warmtefoto actie De Pas

door | jan 31, 2020 | 0 Reacties

In de wijk De Pas werken bewoners, gemeente Winterswijk en De Woonplaats samen aan een wijk waar bewoners zich thuis voelen. Het verduurzamen van de woningen is hier een belangrijk onderdeel van. Als woningeigenaren zijn we nu ook bij elkaar gekomen om te kijken wat we hierin samen kunnen oppakken. Want samen energie besparen is makkelijker, leuker en vooral ook voordeliger!

We willen beginnen met het aanbieden van warmtefoto’s aan alle woningeigenaren in de wijk. Als groepje bewoners zijn we inmiddels getraind door een onafhankelijk energie adviseur van het energieloket om deze foto’s te kunnen maken. Wil je ook een gratis warmtefoto van de voorgevel van je huis? Een warmtefoto maakt zichtbaar op welke plekken in het huis warmte verloren gaat. Dit kan komen doordat het huis niet of slecht geïsoleerd is of dat er naden en kieren zitten. Een warmtefoto is daarmee een hulpmiddel voor eventuele energiebesparingsmaatregelen aan de woning.  

Wil je meedoen met deze warmtefoto actie? Meld je dan uiterlijk 23 februari aan via onderstaande knop!  De warmtefoto’s zullen vroeg in de ochtend gemaakt worden als het koud genoeg is buiten (nachttemperatuur lager dan 5 graden). Om de warmtefoto’s uit te delen en toe te lichten organiseren we vervolgens een bijeenkomst. We kunnen dan meteen bespreken wat we samen willen oppakken als woningeigenaren in de wijk (e.g. samen voordelig isoleren) en wat de subsidiemogelijkheden zijn. We hopen dat we dan ook meteen meer informatie kunnen geven over het concrete aanbod en kosten van maatregelen die de Woonplaats kan bieden aan woningeigenaren. 

We kijken uit naar jullie aanmeldingen!  

Willem Rengelink, Ineke Voskuil, Joop van der Heijden, Carel Horstink, Tjeerd de Jong, Anton Egging, Henk Bennink, Richard Kuit, Dennis Besselink en Theo van Rossum.