Tel: 0314 820 360 

Breedenbroek: Klein Luimes

Waar: Den Dam 9b, 7084 BH Breedenbroek
Soort locatie: Woning
Initiatiefnemers: Gerd Kloppers en Jacqueline ter Bogt
Uitgevoerde maatregelen:
Dakisolatie, Gevel- / spouwmuurisolatie, Vloerisolatie, HR++ glas / tripleglas, Warmtepomp, Zonnepanelen, Gasloos

 

“We zien de zon opkomen in de slaapkamer en kijken naar de zonsondergang in de keuken. Mooier kun je het toch niet krijgen?”. Gerd Kloppers is enorm blij met de woning die hij en zijn vriendin Jacqueline ter Bogt nieuw hebben gebouwd in Breedenbroek.

De nieuwe woning is ongeveer energieneutraal. Met 24 zonnepanelen, goede isolatie, triple ++ glas en een lucht-water warmtepomp kunnen Gerd en Jacqueline volledig zelfvoorzienend zijn. “Tenminste, dat denken we. Want we wonen er sinds april en tot nu toe hebben we zelfs zo’n 80 euro in de maand verdiend doordat we teveel hadden opgewekt. We zijn erg benieuwd wat het verbruik is als de wintermaanden komen. Ik verheug me er nu al op”, zegt de enthousiaste Kloppers.

Toen we gingen samenwonen hebben we besloten om nieuw te bouwen op een mooi stukje bouwgrond tussen Sinderen en Breedenbroek. Mijn broer Martin heeft een tekenstudio en begeleidde ons bij de nieuwbouw. Onze uitgangspunten waren:

  • Energieneutraal
  • Geen gasaansluiting
  • Levensloopbestendig
  • Comfortabel
  • Niet te groot (kinderen studeren, we zijn er voornamelijk met 2 personen + hond)
  • Woning qua materialen en indeling afgestemd op de bouwkavel en omgeving
  • Tuin aanleg op natuurlijke wijze

“Ik moet je zeggen dat het meer dan goed geslaagd is”, zegt Jacqueline. “Als je nu gaat bouwen, ben je het eigenlijk ook wel moreel verplicht om het duurzaam te doen, we hebben tenslotte maar één aarde. Maar buiten dat, het is erg comfortabel. Het enige dat we nog niet gedaan hebben is zonwering aanbrengen op de plek waar de grote ramen de zonnewarmte volledig benutten. Maar verder zou ik niet weten wat we anders zouden doen.”

Door de warme zomer is de tuin nog niet helemaal aangeslagen bij het nieuwbouwhuis. “We wilden van de 2.000 m2 toch graag wat teruggeven aan de natuur. Ongeveer de helft daarvan is een bloemenweide, maar de planten hadden het moeilijk deze zomer. Ook de stand van het water in de natuurpoel, waar we ook het regenwater voor gebruiken, is nog niet optimaal. Maar het vogelbosje is al wel lekker gegroeid.”

Meer weten of een keer langskomen?

Stuur dan een bericht via onderstaand formulier. Het verduurSaam energieloket stuurt je vraag door naar de initiatiefnemer, zodat hij contact met je kan opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de kaart

Breedenbroek: Klein Luimes