Tel: 0314 820 360 

Zeddam: besparen met Woningverbeterplan

Waar: Zeddam
Soort locatie: Woning
Initiatiefnemers:  Ed en Irma Verweij
Uitgevoerde maatregelen:
Gevel- / spouwmuurisolatie, Hybride-warmtepomp, Zonnepanelen

 

In 2011 betrokken Ed en Irma Verweij met hun drie kinderen in Zeddam een mooie, vrijstaande woning uit 1958. Bij de verbouwing die volgde, werd gelijk rekening gehouden met mogelijkheden voor energiebesparing.

Via een bericht van de gemeente Montferland kwamen ze in contact met het verduurSaam energieloket en besloten ze gebruik te maken van het Woningverbeterplan. Een adviseur bezocht de woning en adviseerde verdere verduurzaming met behulp van een hybride warmtepomp en aanvullende zonnepanelen. De lucht-water warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en geeft deze op maximaal 55 graden af aan het cv-systeem. De warmtepomp is begin van de zomer geplaatst en werkt samen met de bestaande HR-ketel, wat een aardgasbesparing van circa 50% oplevert. Bij hele koude winterdagen springt de HR-ketel bij om het huis behaaglijk warm te houden.

“We kunnen het woningbezitters zeker aanraden”

Van het aardgas af
Door het plaatsen van 8 extra zonnepanelen wordt de elektriciteit die de warmtepomp nodig heeft duurzaam opgewekt. Hierdoor zakt de energierekening verder: naar verwachting naar 100 euro per maand. Ed Verweij: “Helemaal van het aardgas af lukt nog niet, maar met het uitvoeren van het Woningverbeterplan zijn we al een heel eind gekomen met energiebesparing. We wachten de ontwikkelingen af, mogelijk kunnen we in de toekomst helemaal van het gas af. De hele investering hebben wij in circa 7 jaar terugverdiend en dat is acceptabel voor een woning van deze leeftijd. We kregen begeleiding bij het kiezen van de installateur en zijn erg tevreden over het resultaat. We kunnen het woningbezitters zeker aanraden”. Als laatste tip geeft Ed mee dat het belangrijk is om je te verdiepen in wat er allemaal mogelijk is op gebied van duurzame energie: ‘’Laat je goed adviseren, want een woning verduurzamen is gewoon maatwerk’’.

 

Wilt u uw woning ook verduurzamen?
Vraag dan uw eigen unieke Woningverbeterplan via onderstaande knop.