Tel: 0314 820 360 

Aalten: nieuwbouw zonder gas

Waar:
Laan van Kobus 13, 7122 TJ Aalten
Soort locatie: Woning
Initiatiefnemers: Fam. Franssens
Uitgevoerde maatregelen:
Dakisolatie, Gevel- / spouwmuurisolatie, Vloerisolatie, HR++ glas / tripleglas, Balans- / vraaggestuurde ventilatie, Warmtepomp, Zonnepanelen, Gasloos

 

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang en de mogelijkheden om zonder gas te wonen. Vooral bij nieuwbouw is er een perfecte mogelijkheid om niet de traditionele cv-ketel aan te brengen, maar naar een alternatieve oplossing te zoeken, zonder gas. Dit was 10 jaar geleden echter nog heel anders. De meeste nieuwbouwwoningen werden nog gewoon met de vertrouwde cv-ketel en radiatoren verwarmd.

Maar niet in Aalten bij de familie Franssens. Zij gingen in 2007 de uitdaging aan en onderzochten de mogelijkheden om hun nieuwbouwhuis zonder gasverbruik te realiseren. Vooral het idealisme speelde hierin een belangrijke rol. “Het was een experiment”, zo geven ze aan. De nieuwbouwwoning werd uiteraard al voorzien van de nodige isolatie in het dak, gevel, vloer en beglazing, maar dat was voor de familie Franssens niet genoeg. Samen met de aannemer werden aanvullende maatregelen besproken, waaronder CO2-gestuurde ventilatie, een warmtepomp en zonnepanelen. De werkzaamheden verliepen zeer soepel, mede door de medewerking van de aannemer. En het doel is bereikt: het huis aan de Laan van Kobus kan zonder gas worden verwarmd. Ook voor het gebruik van warm water is geen gas nodig.

Voordelen
Maar wat merkt de familie Franssens daar verder van? “We hebben geen omkijken naar de installatie en deze is praktisch onderhoudsvrij”, zo geven ze aan. “In combinatie met de koeling van de warmtepomp is het tijdens hete zomers heerlijk koel in huis”. De belangrijkste voordelen? “Zeer veel comfort in huis en zeer lage energiekosten!”

Tips
Wat kan de familie Franssens meegeven aan andere bewoners? “Oriënteer je op de mogelijkheden”, adviseren ze. Maar vooral: “sta open voor de verandering!”

Meer weten of een keer langskomen?

Stuur dan een bericht via onderstaand formulier. Het verduurSaam energieloket stuurt je vraag door naar de initiatiefnemer, zodat hij contact met je kan opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de kaart

Aalten: nieuwbouw zonder gas