Tel: 0314 820 360 

Achterhoekse Bespaaractie

Samen bereiken we meer! Met de Achterhoekse Bespaaractie kies je samen met andere Achterhoekers voor het isoleren van je huis. Dat levert je geld én meer woongenot op. Veel huizen van voor 1980 zijn bij de bouw niet of beperkt geïsoleerd, waardoor er met name in de wintermaanden veel warmte onnodig uit huis verdwijnt. Dat is zonde, want jij betaalt wel voor deze warmte, doordat je gas verbruikt. Door samen isolatie in te kopen verzeker jij jezelf van een goede aanbieding en betrouwbare uitvoering door lokale bedrijven.

 

Met de Achterhoekse Bespaaractie kun je meedoen aan het samen inkopen van:

  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Isolatieglas

 

Met deze gezamenlijke inkoopactie bespaar je niet alleen direct op je maandelijkse energiekosten, je huis wordt er ook comfortabeler van en stijgt daardoor in waarde. Ook draag je zo jouw steentje bij aan het milieu. De Achterhoekse Bespaaractie is een initiatief van het energieloket van de gemeente, dat wordt uitgevoerd door AGEM. Het energieloket neemt je al het werk uit handen. Jij hoeft je alleen maar aan te melden en mee te doen. Vanzelfsprekend zit je nergens aan vast en maak je altijd je eigen keuzes.

 

Financiering
Binnen deze actie wordt je tevens geïnformeerd over financieringsmogelijkheden om de maatregelen te betalen. Zo bieden verschillende gemeenten een aantrekkelijke duurzaamheidslening of Toekomstbestendig Wonen Lening voor het treffen van energiebesparende maatregelen. Ook zijn er in sommige gemeenten (bijv. de gemeente Berkelland) subsidies beschikbaar voor het isoleren van woningen. In het advies worden de financieringsmogelijkheden voor jouw situatie op een rij gezet.

De voordelen van de Achterhoekse Bespaaractie:

  • Direct besparen op je maandelijkse energiekosten
  • Meer woongenot in een tocht- en vochtvrij huis
  • Vooraf een persoonlijk advies op maat
  • Profiteren van goede aanbiedingen van lokale samenwerkingspartners
  • Geen omkijken naar de uitvoering

 

Liever zelf aan de slag, maar wel hulp nodig?

Naast de Achterhoekse Bespaaractie biedt het energieloket andere adviesdiensten die jou kunnen helpen met het nemen van maatregelen. Wil je weten waar je moet beginnen, loop je vast of heb je twijfels? Laat dan één van onze vrijwillige energiecoaches of onze professionele energieadviseur eens meekijken! Onze energiecoaches kunnen je vooral helpen met inzicht krijgen en de eenvoudige maatregelen. Onze adviseur is gespecialiseerd in bouwkundige en installatietechnische onderwerpen. Hij kan je op afstand via een telefonisch consult of ter plekke via een bezoek aan huis helpen en adviseren. Hieronder vind je meer informatie over deze diensten en kun je deze aanvragen.